perjantai 4. syyskuuta 2015

Teemakuun taide10# 1/6

Teemakuun taiteessa on menossa jo kymmenes haaste:

Monotypia:
tasaiselle laatalle tai lasilevylle maalatusta kuvasta tehdään vain yksi vedos. Telaa väripinta suoraan laatalle ja poista siitä ylimääräinen väri tai  maalaa kuva suoraan laatalle. Kuvan vedostat painamalla, imeyttämällä tai käsin hiertäen.
Frottage tekniikka: 
tee laittamalla paperi epätasaisen ja karhean pinnan tai litteän esineen päälle. Hankaa paperia liidulla tai värikynällä niin, että koholla olevat osat saavat väriä.

                                     -------------------------------------------------------------

Valittavana oli kaski tekotapaa, yllä olevaa en tunne joten jäljelle jäi tuo Frottage tekniikka. Nimi oli outo mutta kun luin Millin tekstin kahteen kertaan niin tajusin
sen samaksi kun vähän nuorempana tehtiin esim.kolikoita tällä tekniikalla.

 Tammen lehdet
(en siistinyt ääriviivojen reunoja..)

sama käänteisin värein11 kommenttia:

 1. Kauniita lehtiä tulikin frottage tekniikalla. Pitääpä kokeilla itsekin jollakin kasvilla :-)

  VastaaPoista
 2. Tuolla tavalla tosiaan lapsena kolikoita piirreltiin, muistan hyvin. Hienosti sait lehdet esille ja kaunis taiteellinen tulos.

  VastaaPoista
 3. Kauniit tammenlehdet piirsit, näitä ja kolikoitahan on moni piirtänyt joskus.
  Nimi aluksi minuakin ihmetytti, kunnes tajusin. Sitten kun vaihtaa kolikon ja lehdet johonkin muuhun alkaa luovuus viedä mukanaan.

  VastaaPoista
 4. Molemmat tekniikat ovat tuttuja itsellekin vaikka aluksi tuntui että apua mitä pitää tehdä...Sait aikaan kivat lehdet!

  VastaaPoista
 5. Hämäävät nuo oudot nimet minuakin.

  Pehmeää jälkeä olet saanut lehtiisi.

  VastaaPoista
 6. Kauniita tammenlehtiä, musta pohja antaa tehokkuutta, mutta näiden lehtien ohuet suonet tulevat vaalealla pohjalla hyvin näkyviin.

  VastaaPoista
 7. Minäkin muistan tuon kolikkojutun. Nimi on minullekin ihan vieras, vaikka pikkuisen olen jotain kokeillutkin :-D
  Hieno tuli, nyt rohkeasti toisen outouden kimppuun, se ei ole yhtään vaikeampi. Olet varmaan sitäkin tehnyt aikaisemmin laittamalla väriä taitetun pahvin toiselle puolelle. Kun painoi pahvit yhteen, kuvio syntyi myös toiselle puolelle. Hyvin lähellä tätä tekniikka on monotypia. Siis kokeilemaan...

  VastaaPoista
 8. Herkkää ja kaunista.Oudolta tuntui minustakin kunnes hokasin jujun.Ihanaa kun saa kokeilla.Kiitos siitä haasteen vetäjille.

  VastaaPoista
 9. Kauniisti tuli lehti näkyville.

  Upea on myös yön lehdet.

  VastaaPoista
 10. Mun mielestäni ovat niin kauniita ja herkkiä kuvia, mitä olet tehnyt, että nämähän pitäisi laittaa raameihin ja seinälle!
  Hienot!

  VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit kommentilla! Tervetuloa vastakin!