Tästä lähdettiin..
Joka kuukausi julkaistaan kolme kuvaa. Kuvat saavat esittää vaikka mitä, mutta kuvan aiheen tulee alkaa meneillään olevan kuukauden nimen ensimmäisellä kirjaimella eli tammikuun kuvien aihe alkaa T:llä, helmikuun H:lla jne.
Juomalasit Juomalasi eli lyhyesti lasi on lasimassasta valmistettu lieriömäinen tai jalallinen astia, josta juodaan. Juomalasit ovat useimmiten ohutreunaisia ja läpinäkyviä, ja yleisin koko on noin 15–25 senttilitraa. Lasista juodaan useimmiten kylmiä juomia, kuten vettä, maitoa tai mehua sekä alkoholijuomia. Erityyppisiä alkoholijuomia varten on erilaisia laseja, kuten 30–50 senttilitran olutlasi, viinilasi, shottilasi ja samppanjalasi. Juomalasi täytyy jäähdyttää hitaasti, jottei lämpötila laskisi massassa epätasaisesti. Jos kylmään lasiin kaataa kuumaa juomaa, epätasaisesti tapahtuvasta lämpenemisestä johtuvat massan jännitykset voivat purkautua ja lasi särkyä. Tästä syystä tavalliseen lasiin ei saisi kaataa kuumaa juomaa vaan tulisi käyttää mieluummin mukia tai kuppia. |
Juustohöylät |
Juoru/Arkijuoru |
Juorut eli kolmiokukat kuuluvat runsaslajiseen kasvisukuun. Huonekasveina juorut ovat nopeakasvuisia ja kaunislehtisiä rönsyileviä amppelikasveja.
Helppohoitoinen ja sopeutuvainen juoru on hyvällä kasvupaikalla nimensä veroinen – leviää kuin juoru.
Arkijuoru on juoruista perinteisin huonekasvi. Arkijuorun lehdet ovat kokonaan vihreät ja kukat valkoiset.
Juorut sopeutuvat hyvin monenlaisiin oloihin. Viihtyvät parhaiten amppelissa ikkunalla valoisalla paikalla. Selviytyvät myös niukassa valossa.
Juorut pitävät tasaisesta, runsaasta kastelusta, mutta toisaalta kestävät myös ajoittaista kuivumista hyvin. Kasvukaudella juoruja lannoitetaan joka toisella kastelukerralla miedolla lannoitteella. klik
Kivat kuvat olet keksinyt joulukuulle. Juoru on kuulemma helppo kasvi, mutta minä hoidan sitä liikaa ja saan juorun hukkumaan (enkulin käsityöt)
VastaaPoistaJuoru on nimensä veroinen, leviää ja kasvaa melkein hoitamatta. Kun saat seuraavan pistokkaan niin jätäppä se ihan oman onnensa nojaan! -D
PoistaHyvät j-asiat olet keksinyt. Juustohöylä on yksi maailman fiksuimmista keksinnöistä, mutta miksi nykyään ei osata tehdä hyviä juustohöyliä? Jos olet löytänyt tasaisesti leikkaavan juustohöylän, pidä siitä kaksin käsin kiinni, sillä se on harvinaisuus.
VastaaPoistaKiitos. Minä en kyllä löydä moitittavaa tuosta mustasta höylästä mutta valkoisesta en tykkää...
PoistaMainiot J-aiheet ja hienot kuvat!
VastaaPoistaMinä ymmärsin vasta hiljattain, että juustohöyliä on erilaisia juuston kovuuden mukaan.
Ihanan vehreä juoru!
Ja minä kuulen tuon asian vasta nyt sinulta!! >) Käsittääkseni juustoveitsi on pehmeille juustoille paras!
PoistaJuustohöylä on nerokas keksintö 💕
VastaaPoistaMeillä oli joskus juoru, se on tosi helppo
esimerkiksi aloittelevalle kotipuutarhurille 💚
Aika vaikea ois leikata edamia lihaveitsellä! >)
PoistaMielenkiintoista, että juustohöylä on keksitty Norjassa... olisin voinut kuvitella, että juustomaa Sveitsissä.... Meiltä löytyy juustohöyliä moneen menoon, kesäkurpitsallekin omansa, hih....
VastaaPoistaKesäkurpitsahöylä, minkälainen kapistus lienee???!! Meillä vain nuo 2 ja pari j.veistä! :>)
PoistaHelppoa se on kuin heinänteko, sait varmasti napsittua kakki kolme j-kuvaa nopsasti keittiöstäsi. Hienoa.
VastaaPoistaLuin huolella juorun hoito-ohjeet. Sain oman juoruni kuolemaan. Miksi, sitä en oikein tiedä.
Keittiöstähän nuo jiit löytyivät ihan etsimättä. Siskoni inhoaa juorua, tiesin sen mutta kuitenkin annoin hänelle juurruttamani jo purkkiin istuttamani juorun. Hän ei tietenkään kehdannut olla ottamatta sitä vastaan ja juoru kasvaa ja kukoistaa vaikka se roikkuu amppelissa melk.henkitoreissaan! Sisko antaa sille vettä JOS muistaa..
VastaaPoistaMissähän sinulla menee vikaan juorun kanssa kun se tosiaan on helppo. :)