Kirjorönsylilja ((Chlorophytum) |
Rönsyliljan sanotaan puhdistavan huonemaa, joten sitä suositellaan erityisest makuuhuoneiden kasviksiValovaatimus
Kirjorönsylilja on helppohoitoisimpia huonekasveja. Se tulee toimeen lähes minkälaisessa valossa tahansa ja sen kokoa voi helposti säädellä uusimalla sitä jatkuvasti rönsyistä. Pienenä kirjorönsylilja sopii hyvin ikkunalaudalle ja suurena amppeliin, kirjahyllyyn tai kukkapylväälle, mutta sitä voi yhtä hyvin kasvattaa myös muiden kasvien aluskasvina suuressa altakasteluruukussa.
Kirjorönsylilja tulee toiimeen suorassakin auringonpaisteessa, mutta suojaa sitä kuitenkin edes hiukan kesän keskipäivän paahteelta, joka saattaa ruskettaa lehtien kärjet.
Lannoitus
Lannoita kirjorönsyliljaa parin viikon välein kautta vuoden.
Kastelu
Anna kirjorönsyliljalle kautta vuoden kerrallaan paljon vettä, minkä jälkeen pintamulta saa kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Kastelun satunnainen unohtaminenkaan ei haittaa, sillä kasvin voimakas juuristo varastoi hyvin vettä, minkä ansiosta se selviää pitkiäkin aikoja vedettä. Liian pitkä kuivuus ei kuitenkaan ole kasvin ulkonäön kannalta eduksi lehtien ruskettumisen takia.
Muu hoito
Normaali huoneenlämpö sopii kirjorönsyliljalle, mutta talvella se kestää matalampaakin lämpöä, kunhan lämpötila vain pysyttelee plussan puolella. Kastele viileässä kuitenkin vähemmän kuin lämpimässä. Kirjorönsyliljan juuristo kasvaa nopeasti hyvin suureksi ja vuosittainen uudelleenistutus keväällä suurempaan ruukkuun on tarpeen.
Kirjorönsylilja |
🍀🍀🍀
Rönsylilja (chlorophtytum) |
Enkelinsiipi (Begonia cirllina) nauttii aamuauringosta |
Kasvi kasvaa 50-100cm, jopa 200 cm korkeaksi. Sen lehdet ovat epäsymmetrisen muotoiset, vinotyviset ja 25-30 cm pitkät. Lehden tummanvihreä yläpinta on pilkullinen ja alapinta punertava. Yleensä se kukkii kesä – heinäkuussa, mutta hyvin viihtyessään kukinta saattaa kestää ympäri vuoden. Se on nopeakasvuinen ja helppohoitoinen.
Kasvi viihtyy runsaassa hajavalossa. Sen lehdet ovat herkät jatkuvalle auringonpaisteelle tai paahteelle ja valottomassa paikassa kasvu ja väritys kärsii. Viihtyy normaalissa huoneenlämmössä ympäri vuoden. Kasvi ei pidä vedosta. Kasvi pitää runsaasta ilmankosteudesta etenkin talviaikaan, mutta suihkuttelua tulee välttää kasvukaudella.
Rehevän kasvun vuoksi enkelinsiiven multa vaihdetaan vuosittain tai ruukun pintamultaa uusitaan. Se viihtyy kuohkeassa mullassa, joten multaa ei kannata tiivistää liikaa. Sopiva multa enkelinsiivelle on ravinteikas ja ilmava Kekkilä Kukkamulta. Kasvi viihtyy samassa ruukussa pitkään ja liian suurta ruukkukokoa tulee välttää uudelleenistutuksessa.
Tässä on päästy jo ilta -aurinkoon keittiössä ja pölyiseen Kultaköynnökseen |
Kultaköynnös ( Epipremnum aureum) on liaanimainen köynnöskasvi, jolla on pitkät haarautumattomat versot ja suuret kirjavat lehdet. Herttamaiset lehdet ovat 5-10cm pitkät. Lehtien vihreää väriä koristavat epäsäännölliset, keltaiset tai valkoiset juovat ja pilkut. Kiipeää versojen ilmajuurien avulla. Kasvi on lievästi myrkyllinen.
Kasvi pitää melko lämpimästä ja vähävaloisesta paikasta. Puolivarjoisa paikka on ihanteellisin, mutta kasvi menestyy melko varjossakin. Suoraa paahdetta kannattaa välttää. Istutetaan Kekkilä Kukkamultaan tai Kekkilä Viherkasvimultaan.
Kiva sanaleikki.
VastaaPoista...nyt taas ajankohtainen!
PoistaAuringonpaiste saa viherkasvit loistamaan!
VastaaPoistaVielä riittä hetken aurinkoa!
PoistaHienot kuvat! Tuo kaunis vihreys virkistää tähän aikaan vuodesta.
VastaaPoistaJa aurinko vahvistaa vihreää väriä! -)
PoistaAuringon kanssa tanssien ei mene askeleetkaan väärin. KUkkasesi saavat virtaa auringontanssista. Ne voivat hyvin.
VastaaPoistaSyysaurinko ei ole liian polttava huonekasveille..-)
PoistaTulin sinulle vastavierailulle🌸 kiva löytää uusia blogeja.
VastaaPoistaKauniit kuvat ja upeasti kasveihin valo heijastaa.
Mukavia lokakuun hetkiä sinulle🍂
Liityin seuraajaksesi, niin polkuni johtaa tänne uudelleen🌸
PoistaKiitos, toivottavasti viihdyt. Muutamana aurinkoisena aamuna näpsin kuvia kukkasista. Sinullekin värikästä lokakuun jatkoa! :)
Poista