torstai 24. lokakuuta 2024

Lisää mysteerejä

 Kaksi erilaista Marraskuunkaktusta kukkii samassa ruukussa.?  Tällekin lienee selitys mutta sitä en nyt pysty sanomaan.  Olenko itse laittanut ne erehdyksessä noin vai mitä on sattunut.(tietääkseni minulla ei ole koskaan ollut oranssia marras/joukukaktusta)  Kunhan kukinta loppuu niin erotan kaverukset omiin purkkeihinsa. 

Molemmatko Marraskuunkaktuksia vai onko toinen Joulukaktus?

Marraskuunkaktus?

Tietääkö kukaan kumpi on kumpi tai onko jompikumpi?
🌼🌻🌼

Joulukaktus (Schlumbergera x buckleyi) ja marraskuunkaktus (Schlumbergera truncata) muistuttavat niin läheisesti toisiaan, ettei aina ole ihan selvää, kummasta kasvista on kyse.

Joulukaktuksen versot ovat marraskuunkaktukseen verrattuna rennot ja kasvi on muutenkin kookkaampi kuin marraskuunkaktus. Jos vertailukohtana ei ole toista kaktuslajia, joulukaktuksen tunnistaa myös kukinta-ajankohdasta. Se kukkii joulun tienoilla, kun taas marraskuunkaktus kukkii syksyllä ja parhaassa tapauksessa uudemman kerran vielä keväällä.

Sekä joulukaktusta että marraskuunkaktusta hoidetaan samalla tavalla. Myös lisäys ja kukittaminen onnistuvat samoilla ohjeilla.

Teksti täältä


2 kommenttia:

  1. Upeita kaktuksia ovat molemmat; ovat sitten kummin päin tahansa.
    Äidin pääsiäiskaktus on kukkinut joskus syksyllä ja joulukaktus joskus jouluna ja pääsiäisenä. Tainnut "säikähtää" kun Äiti on tokaissut, että jos et nyt siitä ala tokeentua (kaktus ollut vähän nuupallaan). On siis piristinyt niin, että ruvennut oikein kukkimaan 😄
    Samoin on käynyt äitienpäiväruusujen kanssa, useamman vuoden ajalta. Välillä kukkivat oikein kunnolla jo hyvissä ajoin ja välillä kituuttavat puolen kesää, ennen kuin innostuvat kukkimaan pitkälle syksyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kauniita ovat mutta olisi kiva tietää mitä merkkiä ovat, kun kasvutapakin on ihan erilainen.

      Poista

Kiitos kommentista!