![]() |
Hyvää tuli. |
Suolasin lohen jo eilen kevyesti ja tänään se olikin juuri sopivasti suolaantunut joten ruokaan en lisännyt suolaa.
Tein näin:
1kg pussi perunasuikaleita (valmis pakaste)
n.500g lohta (suolaus ed.päivänä)
2prk ruokakermaa
1 ISO sipuli
1pkt pekonia (joka oli pian vanhentumassa, normaalisti en laita)
tilliä, pippuria myllystä, kalamaustetta
Päälle korppujauhoja ja muutama voinokare ja uuniin n.kahdeksi tunniksi.
******
Salaattiin tuli tänään; salaattia, 5kpl kirsikkatomaattia, punaista paprikaa, 0,5pussia herne.maissi.paprikaa, kukkakaalta, 1 mandariini, vihr.salsaa 3tl, tuorekurkkua, muutama musta oliivi. Kastike loraus öljyä ja appels.mehua.
Oletko tehnyt lohilaatikkoa?
Lähes samalla ohjeella minäkin teen lohilaatikkoa. Tilliä lisään, jos sattuu olemaan.
VastaaPoistaTuossa kuvassa laatikko on niin herkullisen näköistä, että lähipäivinä on tehtävä minunkin. Kiitos vinkistä!
Kyllä olikin hyvää....tuosta annoksesta syödään kaksi ihmistä kolme päivää, se jos mikä on mukavaa.
PoistaKiitos kiitoksista. :o)
Ihana ruoka, voi syödä seuraavina päivinä vaikka lisukkeita muunnellen.
VastaaPoistaMeilläkin syötiin eilen lohta ja salaattia 🍀
Mandariini on raikasta salaatissa ja kiva vinkki tuo appelsiinimehu + öljy.
Tämä on oikea pakkaspäivän vatsan lämmittäjä, herkkua! 😂
PoistaIhana lohilaatikkoresepti.
VastaaPoistaSitä tämä kyllä on..😋😋
PoistaKyllä olen, on hyvää :) Ja toinen mikä on hyvää Janssonin kiusaus!
VastaaPoistaHyvää on kiitos, minä en ole tehnyt koskaan Janssonia...:-D Silakkalaatikkoa kyllä ja sekin on hyvää!
PoistaOlen joskus kokeillut noita pakaste peruna-sipulisekoituksia, mutta minusta niistä tulee vähän mössöä uunissa. Onnistuitko välttämään tämän?
VastaaPoistaSamaa mieltä että helposti niistä tulee epämääräistä mössöä. Ensiksi pitää varoa että antaa ruuan kypsyä rauhassa, ei siis hämmentelyä ja muuta sellaista, toinen että valmistajissa on suuria eroja. Pirkka on kaikista huonointa, nyt en muista kuka nämä potut oli tehnyt..kotimaista Jalostajaa veikkaisin. Olen laiska kuorimaan perunoita siksi käytän aina valmiita. :-)
Poista