perjantai 9. helmikuuta 2024

helmikuun kolme kuvaa

Joka kuukausi julkaistaan kolme kuvaa Kristiina K kuva haasteessa. Kuvat saavat esittää vaikka mitä, mutta kuvan aiheen tulee alkaa meneillään olevan kuukauden nimen ensimmäisellä kirjaimella eli tammikuun kuvien aihe alkaa T:llä, helmikuun H:lla jne. Kuvat voivat esittää esim. maisemia, rakennuksia, tapahtumia, esineitä, eläimiä, ruokalajeja, juhlia........ .
Hedelmät on ensimmäinen kuva, tässä Mandariineja ja aika maukkaita ovatkin.
Hortensia kuva 2 Kuivasin saamani HuoneHortensian kukintoja toissa kesänä. Hortensia oli sininen ja sain sen menestymään loppukesään mutta paljon vettä se vaati ja lannoitetta.
Hengitys kuva 3. Sain viime viikolla CPAP laitteen yöllistä lievää uniapneaa ja perus sairauttani fibroosia helpottamaan, nyt olen opetellut laitteen käyttöä mutta hankalaa on. Viime yönä sain ensimmäistä kertaa nukuttua maskin kanssa. Paljon olen kuullut ja lukenut laitteen hyödyistä mutta vielä en osaa sanoa.

34 kommenttia:

 1. Tyylikkäitä ja mielenkiintoisia kuvia!
  Toivottavasti uudesta laitteesta on apua.

  VastaaPoista
 2. Hedelmät niin hyviä 🧡 ja hapokkaita.
  Hieno huonekasvi Hortensia 💚
  Hengittäminen hankalaa, hyödyllinen häkkyrä helpotukseksi 💙

  Hyvä haastetoteutus 🌿

  VastaaPoista
 3. Mandariineja täälläkin kuluu ja paljon.

  Toivottavasti tuo laite ajan myötä osoittautuu helpoksi käyttää eli saat nukuttua hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu, härveliä on helppo käyttää mutta nukkuminen kanssaan on eri juttu!

   Poista
 4. Ensimmäisen kuvan nähtyäni en tajunnut miten mandariinit sopivat H-kuvaksi. No hedelmät, tietysti. Minulle ei olisi pälkähtänyt päähän että kuvasta saisi H-alkuisen sanan!
  Hortensia on lempikukkiani ja kuivattunakin tosi hieno.
  Hengitys ja tuo CPAP.laite. Viime lääkärikäynnilläni kerroin lääkärilleni että epäilen että minulla on uniapnea. Hän vähätteli asiaa, siis että vaikka herään korahtelevaan ääneen, niin se ei hänen mukaansa silti tarkoita että olisi uniapnea. Koska nukun yksin niin on vaikea tietää liittyykö nukkumiseeni hengityskatkoksia myös. Minullekin varmasti tuottaisi vaikeuksia tottua nukkumaan tuon laitteen kanssa. Miten sen kanssa voi kääntää kylkeä? Toivottavasti totut siihen pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Vastauksesi oli mennyt roskapostiin!!!
   Sinullakin olsi ne sitruunat voineet olla Hedelmiä...-DD

   Hortensia on kyllä i h a n a!!
   OLipa typerää lääkäriltä vähätellä huoltasi, tosi typerää!! -( Tein apnea testin juhannus viikolla joten jonoa on kun viime viikolla vasta sain laitteen. Kyljen kääntäminen onkin juttu erikseen tuon kaverin kanssa ja on opettelussa edelleen..

   Poista
 5. Upeita ovat kuvasi.
  Miehellänin mys tuo sama uniapnealaite. Hyvin hän on osannut käyttää. Ensimmäinen erilainen koje lensi seinään (jäärä kun on) mutta kun sai paremman maskin, heti helpotti.
  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkuli!! Minä sain heti kerralla kaksi erilaista laitetta ja yritän nyt totutella tuohon. Ymmärrän erit.hyvin miehesi reaktion, pari kertaa minäkin olen hermostunut niin että ''''''''ttu antaa olla, ei tuu mittään..

   Kiitos samoin sinulle...ja miehellesi!

   Poista
 6. Minulla on ollut CPAP-laite jo 8,5 vuotta, enkä sitä pois antaisi. Itselläni nukkuminen onnistuu parhaiten oikealla kyljellä maaten, kasvot hiukan yläviistoon. Käytän myös kampaajan suosituksesta itse virkkaamiani pipoja, etteivät remmit kuluta hiuksia. Kyllä siihen tottuu. Eka koneeni MasaMasiina oli minulla 8 vuotta ja viime syksynä sain samanlaisen valkoisen laitteen kuin Sinulla ja se on Neiti Siro Sievänen. :) Minulla tosin on nenän peittävä maski, jonka remmit ovat ohuet, Sinulla näyttäisi olevan hiukan toisenlainen. Ennemmin annan pois jääkaapin tai pesukoneen, mutta tuosta laitteesta en luovu! Ei ole enää päänsärkyjä aamuisin, eikä totaaliväsymystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruusuperhonen kun kerroit kokemuksitasi CPAP.n kanssa, KIITOS. Minulla on myös se nenä-suu maski ja sitä kokeilin ensin muutaman yön ja vaihdoin tuohon sierainmaskiin. Yritän olla armollinen itselleni ja antaa aikaa totutella...Minäkin mietin nimeä aparaatille jos se silloin tuntuisi enemmän ystävältä, kuopuksen kanssa mietimme että nimen pitäisi olla sukupuoli neutraali -D..enhän nyt Pekan kanssa voi nukkua -D. Sinäkin annoit nimet heille... -D Tuo hiusvinkki on myös hyvä!!!
   Minäkään en ole koskaan ollut selälläni nukkuja ja tuon kanssa se olisi kaikista ihanteellisin asento.

   Poista
  2. Nenä-suumaski oli kamala, siksi käytän pelkkää nenämaskia. Niitäkin on erikokoisia, omani on S.

   Poista
  3. Oysissa esiteltiin/tarjottiin "vain" kahta maskia, se iso nenä-suu maski jota kokeilinkin ja saan pitää senkin ja toinen oli tuo sierainmaski, tosiaan siinäkin montaa kokoa, sain S ja M.
   KIITOS sinulle!! -DD

   Poista
 7. Kylläpä sitä on paljon elämässä Hooootakin... kirjaimet on kyllä niin hauskoja - saavat miettimään asioita monelta kantilta!! Upeaa jos hortensiasi säilytti värit koko kesän... minäkin tykkään/tykkäisin ko kukista, mutta parissa viikossa sini-liilani on harmaa... niimpä ostin toissakesänä kangasversiot.... ei tämän eukon hoivissa muutkaan kukat kuki... poika totesikin joku vuosi; "Kukat tekee itsarin äiteen hoidossa!" ja oikeassa on....
  Tsemppiä uuden "unikaverin" kanssa, toivottavasti hänestä tulee hyvä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinisen saa pysymään. https://www.ess.fi/teemat/304010

   Poista
  2. Hohoo, kyllä maailmaan kirjaimia mahtuu! Olin lievästi kauhuissani kun sain hortensian äit.päivänä. Itse en ikinä ole sitä ostanut juuri sen vaikea hoitoisuuden takia. Ajattelin että yritän kaikkeni että saan sen menestymään ja kahlasin netistä ohjeita. Mielestäni tärkein oli runsaanlainen lannoitus ja vettä vettä vettä. Välillä väri haalistui epämääräiseksi mutta tärkeintä että se menestyi. Tekokukat on ihan ok vaihtoehto eläville ja ne voi välillä panna vaik kaappiin ja ottaa taas esille!!!
   Ruusuperhonen antoi tuossa meille linkin hoito ohjeeseen. Kiitos!! -D

   Poista
  3. Ooooh - APUVA... kuparikolikoitakin juureen veden ja muiden lannoitteiden lisäksi... ilmankos harmaaksi muuttuu...
   liikaa muistettavaa tälle onnettomalle poropeukalolle kasvien suhteen...
   sillä se kastelukin unohtuu... ja kun muistan, niin taitavat hukkua....
   poikani on oikeassa... en minä niitä tapa... ne tekee itsarin....

   Poista
 8. Hedelmät maistuvat näin alkutalvesta. Hedelmäkorisi on vasta täytetty. Kuvat sauit kätevästi kodista.
  Toivon, että saat ison hyödyn CPAP:ista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin sitrukset maistuvat näin talvella ja minä säilytän niitä aina viileäkaapissa niin ovat sopivia vaikka janoon.
   Hyötyä toivon minäkin laitteesta. Kiitos aimarii!!

   Poista
 9. Hortensia on hauska kukka, kun se muuttaa väriään kesän mittaan.
  Toivotaan, että saat apua CPAP-laitteesta. Olen kuullut siitä paljon hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensia on tosiaan aika kameleontti värin suhteen! -D
   Kiitos tsempistä Puikoillanikin!!

   Poista
 10. Hortensiat on kauniita, mutta osoittautuneet mulle liian haastaviksi. Vissiin on mennyt liikakastelun puolelle, kun olen oikein hyvin yrittänyt hoitaa, mutta ovat raukat tainneet hukkua itsensä hengiltä.
  Vaan siinä kohden kävi tuuri, kun lenkkipolun varrella leijaili eteen muutama kuiva hortensian kukinto. Joku oli varmaan kyllästynyt kukkiinsa ja heittänyt muina naisina tai miehinä metsään, josta minä poimin ne kotiin.

  Tuosta CPAP-laitteesta yksi tuttu eronnut mies sanoi, että jos hän vielä joskus menee naimisiin, niin vain ja ainoastaan uniapnealaitteensa kanssa :). On kuulemma ihan parasta seuraa. Toivottavasti siitä tulee sinullekin ystävä, vaikka varmasti totuttelua vaatii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka hortensia tuo oli minullekin ja otin kunniatehtäväkseni pitää se hengissä!! Monta kertaa kukkia tosiaan hoitaa liikaa, liika on liikaa siinäkin asiassa. -D Sait kuitenkin muutaman kukinnon ja ylläty metsästä!!

   Hahaa, ihan parasta seuraa? -) -) ,)

   Poista
 11. Hortensia on kyllä kaunis mutta hankala hengissäpidettävä♡

  Kivaa sunnuntaita sinulle, Sini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, se on kaunis mutta ei ihan mahdotonta pitää hengissä!
   Kiitos kommentista Jenni.

   Poista
 12. Rakastan hortensiaa!! Kauniita, jos ne voidaan säilyttää! Myös mandariinit ovat mahtavia! Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
 13. Hedelmiä minä en osta juurikaan kaupasta kun meillä on omia marjoja pakkasessa niin paljon .
  Hortensioita minulla on mökillä maassa monia erilaisia .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs sen parempaa kuin oman maan marjat, puuron päälle ja moneen muuhun.
   Syksyisin olen vihreä kateudesta kun pensashortensiat kukkii ihmisten pihoilla! .-D

   Poista
 14. Kivat kuvat ja toivottavasti laitteesta on apua.

  VastaaPoista
 15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.