keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

Vihreää / "Siipi enkelin

 ...on, suojas voittamaton, senpä turvissa saat nähdä untesi maat."

Jotenkin noin se meni, kaunis vanha kehtolaulu.

💚💚💚

Mitä vihreä väri kertoo?
Vihreä väri edustaa harmoniaa ja tasapainoa, sekä symboloi toivoa, rauhallisuutta ja uudistuksia. Se nähdään toivon ja levollisuuden värinä. Vihreän värin sanotaan myös saavan luovuuden kukkaan sekä lisäävän keskittymiskykyä.

Vanha on enkelinsiipenikin, tässä paistattelee aamuauringossa muutama päivä sitten. 

Leikkaan pian sen alas taas..enkeli vaatii nuorennus leikkauksen joka kevät.  Kasvaa muuten yhtä soittoa kattoon asti. 

Enkelihän on oikea vanhanajan kukka, en ole koskaan nähnyt tätä myynnissä. Minun siipeni tarina alkaa aikoja aikoja sitten kun mies toi kukan työmaaltaan kun aikoivat heittää roskiin jo aika vaalenneen ja kalpean oloisen enkelin..😁😁

🌷🌷🌷

Tämän hetken suosikkini on Nukkumatti,
ikää noin kaksi vuotta.
Olen näitä matteja yrittänyt kasvattaa ennenkin mutta huonolla tuloksella.
Mutta nyt näyttää lupaavalta kunhan maltan olla hoitamatta mattia liikaa

🌷🌷🌷🌷🌷



Onhan näitä, tässä Aasin-, tai Muulinkorva. 

Tämä köynnöstää mutta minä tykkään että se rönsyilee alaspäin, vaatimaton kasvatettava.

🌷🌷🌷

Haastetta emännöi Repolainen

20 kommenttia:

  1. Kaunis enkelinsiipi. Lähteekö kasvamaan katkaistuista oksista. En ole nähnyt missään koskaan myynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähtee, juuri niin enkelinsiipeä lisätään ja lähtee helposti kasvamaan.

      Poista
  2. Kivoja vihreitä löytyi sinulta ja aivan omalta ikkunalta. Nukkumatti näyttää oikein rehevältä. Siinä taustalla näkyi palmuvehka (muistaakseni nimeltään). Meillä on tuo sama kasvi ja se on siitä omituinen, että tekee muutaman uuden oksan aina talvisin. Kevät-kesä-aikaan ei tee mitään. Eikö silloin pitäisi olla kasvukausi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat palmuvehkaa?? Tuossa se olla möllöttää, ei kasva eikä kuihdukkaan. Se on yksi niistä kukista joita en saa menestymään ja niin komia kuin se oliskin. Jospa sen kuuluukin pukata lehtiä talvisin?? Omituinen ku

      Poista
  3. Ah enkelinsiipi, vanha tuttu 💚 Sain netin vaihtokirpparilta (ehkä vuonna 2011) ja se rehotti meillä kauan. Muistan yhden vuoden kun se teki valtavan kukkaryppään. Jossain siivousinnossani sen hävitin muutama vuosi sitten ja alan katua kun näen nuo kauniit lehdet sinun kuvassasi☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun enkeli on laiska kukkimaan vaikka ikää on, vain pari-kolme kertaa on tehnyt suloisen kukkatertun, minä en taida hävittää omaani koskaan...-DD

      Poista
  4. Kaunista vihreää; sinä olet todellinen viherpeukalo!
    Kiitos ihanasta postauksesta. Aloin hyräillä mielessäni Levon hetkeä... ja vasta tämän ikäisenä opin, että se on Brahmsin sävellys. :)
    Kiitos myös eilisestä kommentistasi! Minä innostuin viime vuonna tekstipohjaisista, selaimessa toimivista kuvageneraattoreista (joissa sovellus siis luo kuvia käyttäjän tekstiin perustuen) eikä innostukseni ole laantunut vieläkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1KIitos kiitoksista itsellesi. Kaikkea se tekoäly osaakin..en minä vaan -DD ja Brahmsin itsensä sävellys? Tässähän viisastuu koko ajan -DD

      Poista
  5. Ahaa, olet viherpeukalo, kun huonekasvit noin hienosti pärjäävät hoidossasi, paitsi ettei Nukkumatti suostu lisääntymään. Enkelinsiiven olen jossain nähnyt. Minulla eivät huonekasvit tässä kodissa viihdy, on liian pimeää metsän keskellä niiden mielstä.
    Hienosti kuvattua vihreää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherpeukaloko? No jonkunmoinen, kukkahommat on ollut pakko siirtää puutarhasta sisälle niin hoitelen sitten näitä ja kyllä mattikin lisääntyy...-)

      Poista
  6. Ihania kasveja sinulla, tuttuja ovat, aasinkorva ollut joskus meilläkin.
    Nyt on minun viherpeukaloni kuihtunut - siirtynyt keskelle kämmentä. Sisällä ei kasva mikään, harvat kyläilevät ystävät sen jo tietävätkin eivätkä tuo kun leikkokukkia.
    Paitsi Joulupoika/varapoika uskollisesti joka joulu joulutähden, kuuluu meidän kummankin jouluaaton perinteisiin 💖
    Ulkona yritän hoitaa vanhaa alppiruusua, jota A-noppi oli hoitanut rakkaudella tämän paikan ostettuaan - en edes tiedä kuinka vanha se on. Joka kevät odotan pelolla, vieläkö se jaksaa avata nuppunsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko yrittänyt josko peukalosi siirtyisi takaisin omalle paikalleen ja suostuisi vihertymään? -D Joulutähti kuuluu jouluun ja joku osaa kasvattaa siitä hienon viherkasvinkin, en minä. A-lppiruusun tiedän mutta en koskaan ole itse omistanut, naapurissa kylläkin ja komia on!!

      Poista
  7. Itsellänikin enkelinsiipiä isoja ja pieniä. Viherkasvit luovat kyllä viihtyisyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aino sinullakin enkeleitä? Aika vaatimaton kukka mutta vaatii usein leikkausta. -)

      Poista
  8. Enkelinsiipi oli anopillanikin aikoinaan. Itsellä ei sitä ole koskaan ollut. Sen sijaan nukkumatteja minulla on ollut useammankin kerran, mutta minulla ne eivät menesty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan että mummullakin oli enkelinsiipi kun olin lapsi ja matista samanmoisia kokemuksia paitsi jännään tätä menestyykö vielä jatkossakin. -))

      Poista
  9. Oi ihanuus mikä KOPPI vihreästä haasteesta!! Enkelit, Matit, Muulit...
    ikinä kuullutkaan... eli minun peukalo ei ole vihreää nähnytkään, vaikka on useinkin vihreässä maalissa tai sopassa.... Niin ihanaa käydä lukemassa näitä vihreitä postauksia - kiitos kun innostuit mukaan... uutta väriä pukkaa parin viikon päästä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin ja onneksi löysin kommenttisi roskaposteista...Kukista on aina ilo tehdä postauksia, muistan että sinun kukkasi tekevät usein itsarin -))))

      Poista
  10. Ihanaa vihreyttä . Minulla on ollut joskus myös tuo enkelinsiipi ja se jopa kukki mutta en tiedä mihin se aikojen saatossa sitten jäi?
    Nukkumatti näyttää viihtyvän .Minulla on ollut joskus nukkumaija tai jotain mutta sekin on johonkin jäänyt .
    Kivasti toteutit vihreän haasteen .❤️ .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila, kukkia tulee ja kukkia menee.. kommenttisi löytyi roskapostista.....-(

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa.