torstai 30. toukokuuta 2024

Jotain muuta

 Jouduin kolmisen vuotta sitten terveys-syistä luopumaan lähes kokonaan rakastamastani puutarha/perenna/kasvimaa ym..harrastuksesta ja voin kertoa että elämääni se on tuonut ison aukon.  Toki mies tekee sen mitä ehtii, osaa ja niinpoispäin..Niimpä meillä mennään entisillä istutuksilla, uutta en edes enää suunnittele. Perenna penkkejä on pienennetty, annettu kasveja pois..elämä on.

💚💚

Tarhakylmänkukka (Pulsatilla vulgaris)


Tänään kävin ostamassa ekat kesäkukat ruukkuihin, niitä sentään pystyn hoitamaan.

🌸🌸🌸

Helmililja  (Muskari armeniacum)


Vettä täälläpäin on viimeksi satanut....en edes muista ja ukkosrintamakin kuuluu ohittavan meidät, no höh
🌷🌷🌷

Parvitulppaani (Tulipa tarda)

Tänään lämpötila huiteli hurjissa hellelukemissa +28`

💚18 kommenttia:

 1. Varmasti haikeaa joutua luopumaan rakkaasta harrastuksesta. Paljon kauneutta näkyy puutarhassanne kuitenkin vielä olevan.
  Toivon sadetta teille... ja meille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tyytyä siihen mitä annetaan, jonkunverran noita istutuksia vielä on. Viimeyönä satoi pienen kuuron, siis tositosi pienen..-)

   Poista
 2. Ei ole vettä täälläkään näkynyt. Kaikki sateet kiertävät meidät;( Onneksi sää viilenee.
  Minäkään en ole tänä vuonna keskittynyt muihin kukkiin kuin sisällä kasvaviin. Ei kuki partsini hullun lailla, kun siellä ei ole kuin kaktukset ja sitruunapuu kesää viettämässä.
  Bambusermin päällystin kankalla, mutta tein sentään serveteistä isoja neilikoita kaunistamaan sen yläosaa. Jotain kukkaista pitää silmille olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellettä on riittänyt, tänään sopivan lämmin ja tuulinenkin päivä. Kaikesta huolimatta ympärillä pitää olla jotain kaunista eli kukkia!!

   Poista
 3. Rakkaasta harrastuksesta luopuminen on haikeaa ja ikävää.
  Kun kyseessä on vielä terveyden aiheuttama muutos elämässä, ei uuden harrastuksen löytäminen ole välttämättä kovin helppoa.
  Onneksi sinullakin on mies, joka auttaa ja hoitaa istuttamiasi kukkia, pitää huolen kukkapenkeistäsi kanssasi.
  Sateet (ja ukkoset) tuntuvat kiertävän meidätkin; kumu kuuluu ja "sillan tuolla puolen" satoi, mutta ei raaskinut meille vettä antaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mies tekee ja auttaa mitä menoiltaan ehtii mutta eri asia on kun en ihan ite pysty möyhimään kukkapenkkejä ym.. Kuivaa on, pieni sadekuuro eksyi meidän kohdalle viimeyönä.

   Poista
 4. Voi kurja kun olet joutunut jättämään rakkaan harrastuksen. Onneksi sentään kesäkukkia pystyt hoitamaan ja teetkin sen varmasti täydellä sydämellä, näin uskon.
  Oikein kaunista kesää sinulle toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osan kesäkukista olen jo istuttanut ruukkuihin mutta vielä pari reissua pitänee tehdä, kesäkukkia ruukuissa voin hoitaa/istuttaa vaikka itsekin istuen...-)
   Kiitos samoin sinulle, kaunista kesän jatkoa!

   Poista
 5. Mikä onni että et joutunut kokonaan puutarhasta luopumaan ☘️
  Kauniit kukat kuvissasi 💚
  Meillä on sellainen osaksi luonnonvarainen piha jota ei joudu koko ajan hoitamaan. Taas kylvimme niittykukkaseoksen joka hoitaa itse itsensä. Sadetta kaivattaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaksi luonnonvarainen piha tuntuu unelmalta.. (aina ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen..)

   Poista
 6. Älä puutarhaa sure. Meilläkin on kesäkukat pihalla ruukuissa ja amppeleissa ja kauniita ovat. 28 astetta on huima luku. Tänään en ole katsonut mittaria, mutta luulen, ettemme me tuosta paljoa jäädä. Liika on liikaa, lämmössäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liika oli liikaa mutta eilen ja varsinkin tänään on kiva kesäinen sää. Kukat on kauniita oli ne ruukuissa tai kukkapenkeissä!

   Poista
 7. Tarhakylmänkukka on kaunis kuten nuo loisto-ostosruususikin tuolla aiemmin. Paras kukka oli kuitenkin tuolla ruskean edustajana. Tosi hienosti keksitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmänkukka on tosi kaunis ja aikainen kukkija keväällä, minulla oli sininenkin mutta jostain syystä sitä ei enää noussut tänä keväänä. Ai tarkoitat Kuolanpionin ruskeita alkuja..-DD

   Poista
 8. Tuo tarhakylmänkukka on kaunis ja suorastaan mystinen kaunokainen. Ihanasti kukkii myös muut kukkaset.

  Meillä toimii niin, että minä näytän kuopan paikan, ukko kaivaa ja istuttaa ja minä kastelen ja ihailen. Toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet ikäänkuin pomo ja työnjohtaja, hieno työnjako!! ;))

   Poista
 9. Ihania kevään kukkijoita . Minulla on myös noita penkeissä . Minäkin olen luopunut muutaman jyrkän rinteen kitkemisestä ..ne kitkin tikapuilla käsin . Isoja penkkejä vielä löytyy mutta toivottavasti jaksan vielä muutamia vuosia . Ruukku istutukset on myös Ihania.

  VastaaPoista
 10. ....kitkit tikapuilta käsin?! Hui sinua mutta mitäpä ei puutarhuri tekisi kukkiensa eteen! -)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa.