maanantai 12. elokuuta 2024

Varma merkki

 Minulle syksyn ensimmäisiä merkkejä on kun kauppoihin tulee myyntiin noita ulkokrysanteemeja. Huokaisen syvään ja yritän  sopeutua, kyllä tämä taas tästä

Asiasta kolmanteen. Piti olla huomenna hammaslääkäri. Auts. Aamulla paikanpäältä soitettiin lääkärin sairastuneen, aikaa piti siirtää kaksi viikkoa. Ensin tuli ajatus että jippiii..sitten että harmi.  Muistan monta kertaa toivoneeni että lääkäri sairastuisi ja aika perutaan...lapsellista. Mitä opimme tästä. Kannattaa miettiä ensin mitä toivoo, toive voi harmillisesti toteutua.




17 kommenttia:

  1. Joopa joo: syksy tulee. Ulkokrysanteemikauden jälkeen seuraa heti kanervakausi, Erica tai Calluna, niin että jos joku ei ulkokrysanteemeista vielä tajunnut, niin tajuaa viimeistään kanervaostoksilla vetää syysreleet niskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä aika kuluu mutta vielä riittää hellettä ihan tuskastumiseen asti. ♤♤

      Poista
  2. Hiukan tuo harmittaa itseänikin tuo syyskukkien aikainen mainonta. Tosin mun kesäkukkaset alkaa olla sen näköisiä että voisi jo olla aikakin vaihtaa krysanteemeihin. Onneksi mökillä miljoonakellot ovat kauniimpia kuin koskaan.

    Kerran kävi mullekin kansakouluaikana niin, että kun olin menossa hammaslääkärille, niin lääkärin ovessa olikin lappu jossa luki että pora on rikki, joten ei vastaanottoa sillä kertaa. Lapsena olin tietysti tuosta ikionnellinen kun en osannut ajatella niin, että sittenhän joudun vielä uudemmankin kerran jännittämään tuota hammaslääkärille menoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruukkukukat ulkona näyttää minullakin jo aikansa eläneiltä. Mutta kanervia ostan vasta kun pakkaset hätyyttelee.
      Pora rikki!! Voin kuvitella riemua..

      Poista
  3. Huomasin juuri, että "naapurimme orvokki" on menehtynyt - eli huonolle hoidolle jäänyt amppeliorvokkini on nyt lopullisesti kuivunut. Juuri nyt ulkona sataa vettä, mutta epäilen, että edes räystään alta sateeseen siirtäminen ei enää sitä pelasta, joten jatkan tässä istuskelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS. Tutkiskelin juoksumattojen hintoja....

      Poista
    2. Orvokki on melkein vain välikausi kukka ja tähän aikaan kesää varmasti jo kuoleman oma. ☆☆

      Poista
  4. Minä olen ihan hurmaantunut sekä krysanteemien että kanervien tulosta. Ostin marketista pienen keltaisen krysanteemin ja kukkien auetessa niiden väri muuttuu vaaleammaksi ja aivan ihanaksi. Tänä kesänä kaikissa ikkunalaatikoissamme on orvokkeja ja pariin vaihtaisin jo kanervat, jos niitä olisi saatavilla.

    Kiitos kommentistasi, joka muistutti minua sanasta 'retuliini', täkäläinen muoto 'retliinistä'. :) Näkyy tosiaan tulleen ruotsista, mutta alkuperä on ranskan kielessä.

    Sote-uudistuksen jälkeen hammaslääkärille pääsy on ylellisyyttä, ainakin täällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kyllä tykkään ao.kukista mutta en siitä minkä tuloa ne edustavat, siis syksyn. -D Kanervia en minäkään ole vielä nähnyt mutta varmasti pian.
      Vuosiin kunnallisen puolen ham.lääkärille ei ole saanut aikoja, -kuulemma. Olen koko ikäni käynyt yksityisellä ja sinnehän saa aikoja, se vaan että lompakkoon sattuu enemmän kuin hampaaseen. -)

      Poista
  5. Krysanteemit ovat kauniita, mutta ei minun kannata niitä hankkia. Paleltuisivat varamsti jo ennen syyskuuta! Niin on käynyt ennenkin, en muista harsoja.
    Harmi tuo hammasjuttusi. Toivottavasti pärjäät pari viikkoa, vai oliko vain tarkastuskäynti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakaan ei ole tapana hankkia krysanteemeja, kanervia sitten kun niitten aika on enkä jaksa pelata harsojenkaan kanssa!

      Pärjään pärjään purukalustoni kanssa, kesäkuussa kävin tarkastuksessa ja kaksi reikää löytyi, nyt vuorossa olisi ollut toinen paikka.

      Poista
  6. Mainio esimerkki "väärästä toivomisesta" tuo hammaslääkäri.
    Onnea seuraavalle käynnille.

    Kun sinä sait minun asenteeni muuttumaan niitten korkkien suhteen, hih, niin olisipa hienoa jos voisin vastapalvelukseksi saada sinut tykkäämään syksystä. Se on minun mielestäni vielä ihanampi kuin kesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan lopettaa kaikki toivomiset....: )

      Näinkö on käynyt että olen saanut "käännettyä pääsi"? Näin meidän kesken aika hankalia ne korkit on mutta kestetään sekin ongelma.

      En minä syksyä vihaa (kai) vaan sitä mitä sen alkaminen enteilee, sykyn värikylläisyys luonnossa on aivan mahtavaa. Edessä pitkä pimeä talvi..Myönnän, asenteissani on toivomisen varaa. Yritänpä alkaa ajattelemaan syksystä positiivisemmin, kiitos Sinulle.

      Poista
  7. Nämä ovat juuri niitä kukkia, jotka poistavat itsestään värit heti samantien, kun joutuvat tekemisiin kanssani... toinen on hortensiat, imenkö itseeni kaikki värit kukista... nyt olen kulkenut kaupassa vain hieman kauempaa -- että saisivat edes kaupaksi ne värillisinä!! Kukat ja minä... paitsi eräs yksi ainoa orkidea, hih... Poikkeus vahvistaa säännön, mutta sehän onkin valkoinen...
    Hammaslääkäristä olisin varmaan esittänyt saman toiveen.... miten sen tarkastusajan tilaaminenkin voi olla niin vaikeaa - montakohan kuu... tai ehkä vuotta on mennyt, ettei ole saanut aikaiseksi... klups....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitustesi perusteella olet aika värikäs nainen ja oisko niin että imet kukista värisi ja energiasi..kaikki on mahdollista tässä mahdottomassa maailmassa.
      Minulla on sopimus hamm.lääkäriin että kerran vuodessa käyn vast.otolla ja tarkistetaan tilanne. Saman voi käsittääkseni sopia yleisellä puolellakin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa.