lauantai 10. elokuuta 2024

Vain kolme kuvaa Elokuu

 

Tässä Kristiinan Vain kolme kuvaa kuukaudessa 
ja vuorossa jo Elokuu




Elegantti/ Eleganssi

Orgideani puhkesi kukkaan toistamiseen, tämä on ensimmäinen kerta koskaan kun näin tapahtui.

Upealla orkidealla on vaativan kasvin maine, mutta ihanteellisen lämpötilan, valon ja kastelun avulla kukan voi saada viihtymään ikkunalaudalla erinomaisesti.

🌞🌞🌞

Eloton
Onko kivet elottomia? Sitäpä en mene varmasti sanomaan mutta tykkään kivistäkin, nämä löytyivät kukkapenkin reunasta
Luonto jaetaan elolliseen ja elottomaan luontoon. Elolliseen luontoon kuuluvat elävät olennot, kuten kasvit ja eläimet. Elolliset tarvitsevat elääkseen vettä, ravintoa, valoa, lämpöä ja yleensä ilmaa. Elottomaan luontoon kuuluvat esimerkiksi vesi, ilma ja kivet. Elollinen ja eloton luonto ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään.

🌞🌞🌞

Eines
🌞🌞🌞 


19 kommenttia:

  1. Aion ostaa kirkkaankeltaisen orkidean heti, kun sen näen. Kaikki ovat olleet vain vaaleankeltaisia. Näin sellaisen kerran kaupan ale-myynnissä, mutta oli talvi ja pakkanen ja minä kävellen liikkeellä, joten hankkimatta jäi.

    Kivet ovat ihania. Siksi rakastan kulkea rannoilla. Myös sammaleiset ovat kauniita, kiehtovia.
    Ainoa itse suunnitelemani talo oli liuskekivestä ja pihalla isoja kiviä tien laidassa mattona, joiden keskellä oli salmiakkiruutuja ja niissä kasveja ja kukkia monenlaisia. Myös pihatie oli reunustettu isoilla kivillä ja pitkillä kukkapenkeillä, joissa oli pelkästään pinkkejä pikkusydämiä. Oi niitä aikoja!

    Harmi, etten voi enää syödä hernekeittoa. Itsetehtynä ja jauhelihalla se oli hyvää, maukasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvasta tuli suttuinen ja epätarkka ja värikään ei osunut nappiin, livenä ei ole noin keltaiseen vivahtava. Talosi kuulostaa aika ihanalta paikalta.
      Hernari on herkkua..noin kerran kuukaudessa, tosi on että se itse keitetty
      ja kauan haudutettu on hyvää!

      Poista
  2. Hienot, erikoiset sanat. Minullakin kävi mielessä elottomat ja mietin että menisin hautausmaalle kuvaamaan, mutta sitten ajattelin että se olisi voinut olla hiukan liian karskia huumoria, joten jätin sen aiheen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hautausmaalle.... -) kyllähän sieltäkin olisi saanut ihan asiallisiakin kuvia..!

      Poista
  3. Osaat kukittaa orkidean. Hienoa. Minä olen muutaman tappanut, enkä enää hanki uutta. Kaunis kukka orkidea on.
    Itselläni oli yksi e-kuvieni vaihtoehto eloton ja kaatunut honka, mutta kuva oli epäselvä.
    Hernekeitto kuuluu silloin tällöin meikäläisenkin ruokalistalle. Ei suosikki, mutta ei inhokkikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hoitamatta ja yllättäin alkoi kukkimaan ja kyllä minäkin olen monta heittänyt menemään. Epäselvä ja tuhruinen tuli tuosta orgidea kuvastanikin vaikka kuinka eleganttia yritin. -D

      Poista
  4. Ihania kivenmurikoita! :)
    Kerrassaan mielenkiintoiset aiheet ja hienot kuvat. Orkideasi on tosiaan tyylikäs ja ihailen kaikkia, jotka saavat ne kukkimaan.
    Meillä kaikki pitävät keitoista ja hernekeitto on klassikko. :)
    Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi tänään! <3

    VastaaPoista
  5. Kivat eet. Kivet ovat paitsi elottomia, niin myös ikuisia. Ne voivat toki hajota pienemmiksi kappaleiksi, mutta ne eivät milloinkaan katoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivistäkin on moneen lähtöön, kyllä näin on, kiitos sinulle!

      Poista
  6. Orkidea on kyllä kaunis, varsinkin silloin jos saa sen kukkimaan ♡

    VastaaPoista
  7. Ehdottomasti parhaimmat näkemäni Eet tähän mennessä...
    Orkidea on outo kukka, vaikea kuulemma... mutta tälle vieläkin vaikeammalle kukkien elossapitäjälle ainoa kukka, joka on pysynyt elossa vuodesta toiseen jo 16-vuotta... ja kukkinutkin ellei ihan joka vuosi, niin joka toinen - nytkin 6 valtavan suurta kukkaa... kirjaimellisesti "Hoitamatta" -välillä varmaan mennyt yli kuukausi, kun muistanut kastella... Toiselta vävyltä sen sain hänen ensivisiitillään... rakkaudella annettu... hih... kivistä puheenollen... mulla lähti kerran yksi kivi kävelemään... se on toinen tarina se, mutta sai Repolaisen kiljaisemaan siihen malliin... että miestenvessan puoleltakin tuli eräs Britti katsomaan rohkeana, että onko naistenpuolella jotain todella järkyttävää, johon miestä tarvitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. edellisen kommentin kirjoitti Repolainen - olen muuttunut anonyymiksi omalla koneella jostain syystä

      Poista
    2. 16v. Orgidea on jo aika huima saavutus niin kasvattajalle kuin itse kasvillekin. Onnea ja pitkää ikää molemmille! -) Kivi taisikin olla vaiks Etana? .) ...tai eikai etanoita vessoissa ole, tai voihan niitä ollakin. o)

      Kiitos kommentista ja olisin kyllä arvannut kenen kommentti on, kukaan muu ei kommentoi noin ihanan pitkästi ja monisanaisesti kuin Sinä! o)...no Pöllöllä on sama ihana taipumus joskus!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa.