keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Musta tuntuu..

 Repolaisen värihaasteen MUSTA  vastaukseni tässä.  Luulin että löydän mustaa meidän huushollista muka paljonkin, hämmästyin oikein että eipäs löydykään.  Vaatekaapista löytyy mustaa mutta sen  ovea en aukaise teille.



Vähäiset laukkuni voin esitellä, olkaapa hyvät; kevyt kiva kangaskassi, vasemmalla vanhin (tosi vanha) ja rakkain käsveska, sitten eniten käyttämäni laukku, sitten pieni juhlalaukku. Takana pilkistää Seinäjokisen Annen, ent.blogistinkin tekemä valko/musta laukku.

♥♥♥♥♥♥♠♠♠♠♠♠♠


Valkoisen vastakohtana musta on kuoleman, pimeyden ja surun väri.
Se yhdistetään usein synkkyyteen ja vakavuuteen. Liturgisena värinä mustaa käytetään pitkänäperjantaina ja hautajaisissa sekä katolisessa sielunmessussa.

Mitä musta väri kertoo?

Musta on väri, joka liittyy salaiseen tietoon ja jopa liittyy paljon taikuuteen. Käytännöllisemmässä mittakaavassa musta on väri, joka piilottaa. Sitä voidaan käyttää piilottamaan tunteita, erottumaan maailmasta, jopa piilottamaan painoa, koska se on hoikistava väri
Kenelle sopii musta?
”Musta on väreistä pahimpia. Se sopii kasvoja vasten ainoastaatalvi-ihmisille joita on suomalaisista vain 12 prosenttia. Jos ei kuulu talvi-ihmisiin, musta poolopaita vanhentaa ja korostaa ryppyjä, juonteita ja tummia silmänalusia.  oma huom.hyvä tietää
Mustia kissoja on perinteisesti pidetty huonon onnen aiheuttajina
OLETKO  SINÄ  TAIKAUSKOINEN?

11 kommenttia:

  1. Kivat mustat. Minä en ole vielä ajatellut koko haastetta mustaa kyllä löytyy. Musta kissa on upean värinen ehkä melkein paras väri kissalle . ...kyllä minä hieman taikauskoinen olen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan musta kissa herättää jotenkin enemmän "kunnioitusta" kuin ne toisen väriset..oijoi -D

      Poista
  2. Kivoja mustia kuvia.
    Laukkujasi katsellessa tajusin, että minulla ei taida olla yhtään mustaa käsilaukkua. Hyvä syy siis lähteä käsilaukkuostoksille tai kertoa siskolle mitä voisi tuoda tuliaisiksi.
    Olen kai jonkin verran taikauskoinen
    - käsilaukkua, jossa on rahapussi, ei saa koskaan laskea lattialle
    - leipä pitää aina laittaa pöydälle oikein päin
    - kynnyksen yli kätellä
    - hämähäkkiä ei saa tappa

    Ja kiitos Sini 💖 💖- nyt vasta huomasin, että olet laittanut kirjoittamani runon tuohon sivupalkkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota käsilaukku juttua en ole kuullut ennen mutta muut ovat tuttuja, leipäjuttua terotettiin lapsena niin paljon että panen leivän aina ns.oikeinpäin vieläkin, luulen että se oli enemmänkin ruoan kunnioitustaa kuin taikauskoa?
      Kiitos itsellesi runosta ja tottakai laitoin sen näytille, elämäni ensimmäinen MINULLE OMISTETTU RUNO!

      Poista
    2. Mummo opetti, että leivän oikein päin laittaminen on, toki ruuan kunnioittamista, mutta myös sitä, että jos se on väärin päin, se vie leivän talosta.
      Käsilaukun lattialle laittaminen taas; jos käsilaukun laittaa lattialle se tietää köyhyyttä ja yllättävää/turhaa rahanmenoa.

      Poista
  3. En ole taikauskoinen, ja jos elämäntilanteeseen sopisi lemmikkieläin, musta kissa olisi aivan ihana. (Vaikka elämäni rakkain kissa oli punainen ja sen jälkeen meni pitkään, ettemme edes olisi halunneet uutta kissaa.)
    Hienot kuvat ja sinulla on tyylikäs laukkuvalikoima. Minulta löytyy sekalainen kokoelma vaikka minkä värisiä. :)
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kissan värillä väliä kunhan on musta! -) Minulla on ollut vain kaksi kissaa elämäni varrella ja vain yksi oma koira ja yksi pitkäaikainen hoitokoira. Tuossa minun mustat veskani, sitten on pari ruskeahkoa ja yksi harmaa, riittävät minulle.
      Kiitos samoin lupsakkaa loppuviikkoa.

      Poista
  4. Mitä, vähät laukkusi? Monta kaunista väskyä sinulla on. Minulla ei yhtään. En osaa käyttää laukkuja.
    Faktaakin kerrot mustasta. Hyvä väri. Itselläni vain pitkikset mustan väriset. Kissat on mahtavia. Tykkään, vaikka minulla ei semmoista olekaan tällä hetkellä. Huolisin mustankin, en ole taikauskoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta taas tuntuu kuin olisin liian vähissä pukeissa jos ei laukkua ole mukana ja kyllä näitä on ihan tarpeeksi minun käyttööni..Musta on hyvä väri..

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa.