lauantai 14. syyskuuta 2024

Kielikukkanen kukoistaa

 


👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀

7 kommenttia:

  1. Vain elämäääää, ei sen enempääää.... :).

    Mulle joku joskus sanoi, että mulla ei mahda olla mitään todellisia murheita, kun on aikaa kiinnittää huomiota pikkuseikkoihin, mutta edelleen on mielessä mm.
    80-luvun puolivälissä joka päivä työmatkani varrella Pasilan asemalla bongaamani kyltti:

    "Valitamme Pasilan uuden aseman rakennustöistä aiheutuvia haittoja matkustajille" (tämä oli se, josta sain tuon kommentin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on aika rasittavaa kun kiinnitän niin paljon/ihan liikaa ns.pikkuaioihin, televisiossa, lehdissä nämä kielikukkaset ovat herkkuani...siitä huolimatta että minullakin ON omat huoleni ja murheeni eikai se sulje pois sitä ettei saisi tarkkailla ympärillä olevaa elämää!?

      Tuo kyltti on iskenyt tajuntaasi lujaa kun vuosikymmenien päästä vielä muistat sen! :D

      Ihan asiallista VR.ltä pahoitella haittoja! - )

      Poista
    2. Jäin oikein miettimään tuota kylttiä... Siis he valittivat matkustajille rakennustöitä aiheutuvia haittoja 🤔🤔
      Tiedän, ei pitäisi nipottaa muiden kirjoittamisesta, kun itse teen paljon kirjoitusvirheitä ja kirjoitan välillä ihan järjettömiä lauseita/virkkeitä.
      Mutta. Sain aikanaan "lempinimen" kielipoliisi, kun yhdistyksen hallituksessa toisen samanlaisen kanssa puutuimme jokaiseen pilkku- ja kirjoitusvirheeseen. Mikään tiedote tms. ei lähtenyt eteenpäin ennen kuin se oli kulkenut käsiemme kautta - ja niissä oli paljon juuri tuollaisia käsittämättömiä sanajärjestyksiä.
      Ja krhm... Nyt kun olen jättäytynyt niistä hommista pois, ahdistaa lukea heidän tiedotteitaan 😎😀 Mutta ei pitäisi siis arvostella....

      Poista
    3. Kyltti on tosiaan monitulkintainen. Olisiko oikeammin "Pahoittelemme....jne.." ei ihme jos Annukka miettinyt tekstiä monta vuotta. Pöllö nyt äkkiä reklamaation tekoon VR.lle.. Terv. se toinen pilkunviilaaja.

      Poista
    4. Mulla on kyllä tämä oma ns. lukihäiriö. Siis ei oikea lukihäiriö, luen vain asioita liian nopeasti, vilkaisen ja luen väärin. Esimerkkeinä:
      - keräys syöpäläisten hyväksi
      - elokuva: Silmätön radio
      - myyräsandaalit
      Oikeasti ne oli
      - keräys syöpälasten hyväksi
      - elokuva: Silmitön raivo
      - nyörisandaalit

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa.